Hooggevoeligheid en coaching

Overgave aan dat wat is, kan voelen als het grootste gevecht

Je bent je hele leven al erg gevoelig. Misschien vermoed je dat je hooggevoelig bent, of weet je dit al zeker. 

Je voelt je vrijwel constant overprikkeld, oververmoeid en niet in staat ‘normaal’ te functioneren. Mensen in jouw omgeving denken dat je verlegen bent, of noemen je een zeurkous. Je stuit op onbegrip om je heen, zowel privé als in je werksituatie.

Lichamelijk ervaar je allerlei ongemakken: buikpijn, hoofdpijn, gewrichtspijnen, spierpijn en misschien is er fibromyalgie geconstateerd. Geestelijk voel je je op de rand van een burnout.

Hooggevoeligheid leidt tot een diepgaande innerlijke verwerking van werkelijk alle prikkels die er om je heen zijn. Of het nu geluid, beeld, aanraking is of geur of smaak. Alles komt met 200% bij jou binnen. Veel mensen weten dit niet, en begrijpen jou daarom niet. En misschien begrijp je jezelf ook nog niet helemaal. Ook kun jij je heel goed inleven in een ander, en “meevoelen”, maar raak je jezelf daardoor vaak helemaal kwijt.

Hoe kun je binnen deze stroom van contante overprikkeling dan toch goed voor jezelf zorgen? Hoe kun je jezelf afschermen en hoe vind je de juiste balans in jouw dagelijks leven? Ik wil jou hier graag bij helpen.

Graag wil ik met jou meekijken naar jouw werk- en leefomgeving en hoe jij in het kader van jouw hooggevoeligheid daarin wellicht met enkele wijzigingen een gezonder klimaat kunt scheppen. Ook wil ik je tools geven om jezelf beter te beschermen tegen overprikkeling.

Maak van jouw gevoeligheid jouw kracht! Als hooggevoelig persoon, ben jij namelijk ook een trouwe vriend/vriendin. Je bent een vooruitziend medewerker, en je voelt sfeer en gevoelens van anderen perfect aan. Durf de positieve kanten van jouw HSP verder te belichten.

Neem contact met mij op om een afspraak in te plannen.